Brussel

2018-06-20
van parador

Dé hoofdstad van België, daarnaast ook van Europa als bestuurlijke centrum van de Europese Unie. In de hoofdstad is er genoeg te zien en te doen. Zo heb je er het Koninklijk Paleis, de Grote Markt  en het Jubelpark met de mooie triomfboog.

Het Atomium bestaat dit jaar 60 jaar. Het 102 meter hoge kunstwerk werd gebouwd in het kader van de Brusselse Wereldtentoonstelling in 1958. Het symboliseert een ijzerkristal, maar dan 165 miljard maal vergroot, en kent een hoogte van 102 meter. Het is mogelijk om het Atomium te bezoeken en er is zelfs een restaurant gevestigd in de bovenste bol.

Brussel is een grote stad, de hele stad te voet ontdekken is dan ook een flinke klus. Maar met een uitgebreid metronetwerk is dat nergens voor nodig. Daarnaast is het ook mogelijk om jezelf te verplaatsen met de tram, bus en trein. Voldoende openbaar vervoer dus.

Sinds 2002 wordt er jaarlijks het Brussel Summer Festival georganiseerd, een muziek festival met een programma van uiteenlopende muziekstijlen. Het festival duurt dit jaar van 14 augustus tot en met 18 augustus.

Een trip naar Brussel gaat zeer goed samen met een overnachting op Verblijfpark Breebos!

Boek direct uw verblijf