Brugge

2018-06-26
van parador

Brugge is een stad met veel historie, en dat is nog te zien in de gebouwen die daar staan. De Belfort van Brugge is hier een mooi voorbeeld van. De toren, gelegen op de Grote markt, kent een hoogte van 83 meter. Om de top te bereiken moeten er 366 treden beklommen worden, de toren is opgenomen op de wereld erfgoedlijst.

Wat ook een bezoekje waard is, is het bezoeken van Brouwerij de Halve Maan. In het historische centrum van Brugge ligt Brouwerij de Halve Maan. In deze brouwerij worden meerdere bekende Belgische speciaal bieren gebrouwen. Misschien kent u ze wel? Onder andere de Brugse Zot, Straffe Hendrik en Brugse Bok worden hier gebrouwen. Het merk Brugse zot is afgeleid van een bijnaam van de Bruggelingen, ze worden al sinds vroeger bestempeld als Brugse zotten.

Brugge staat bekend om de mooie kleine kanaaltjes, een rondvaart door deze “Brugse Reien” is dan ook zeer populaire toeristische attractie. Deze Brugse Reien hebben hun naam te danken aan de Reie, de rivier die vroeger van Torhout naar Brugge stroomde.

Genoeg redenen om een bezoekje aan Brugge te brengen. Dit bezoek is heel goed te combineren met een verblijf op vakantiepark Dallas, gelegen bij de stad Blankenberge.

Meer informatie  Direct reserveren