Gent

2018-06-08
van parador

Gent, een stad met een grote historie. Dat is zeker nog te zien aan de gebouwen in de binnenstad. Denk aan ‘de drie torens’, bestaand uit: het belfort, de Sint-Niklaaskerk en de Sint-Baafskathedraal. Verder is ‘Het Gravensteen’ ook een zeer mooie bezienswaardigheid, dit s de enige overgebleven middeleeuwse burcht in Vlaanderen en kent een nog vrijwel intact verdedigingssysteem.

Elk jaar is het tien dagen lang feest in Gent, in juli zijn in Gent de Gentse Feesten. Dit behoort tot een van de grootste volksfeesten van Europa. Dit jaar is het de 175e editie. Nationale en internationale artiesten verzorgen optredens op meer dan 10 pleinen op verschillende locaties in de stad. Verder zijn er honderden binnen- en buitenactiviteiten. De totale oppervlakte van het gebied van de Gentse Feesten bedraagt zelfs 765.000 vierkante meter! Sinds het ontstaan van de Feesten in 1843 is het festival gratis.

Mocht je na de Gentse Feesten nog niet zijn uitgefeest? Dan zijn er op de Oude Beestenmarkt genoeg uitgaansgelegenheden om verder te feesten.

Al wandelend Gent ontdekken is een prachtige ervaring, maar om uw tijd in Gent een extra impuls te geven is het nog mooier om ook een deel vanaf het water te ontdekken. U kunt meevaren op een boottocht door Gent maar u heeft ook de mogelijkheid om zelf een boot te huren.

Een bezoek aan Gent is overigens zeer goed te combineren met een overnachting op Verblijfpark Dallas!

 

Boek hier uw verblijf